ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΛΒΑΝΙΑΣ – Την βαθύτατη οδύνη του εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Tιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος για την πολύνεκρη τρομοκρατική ενέργεια στην αίθουσα συναυλιών στα περίχωρα της Μόσχας, το οποίο είχε ως αποτελέσμα τον θάνατο περισσοτέρων από 133 ανθρώπων και εκατοντάδων τραυματιών, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί.
Αναλυτικά το ανακοινωθέν:
“Μετά βαθυτάτης οδύνης ο κλήρος και ο λαός της Ορθόδοξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας συμμετέχουμε εις το βαρύ πένθος για τη στυγερή τρομοκρατική ενέργεια με δεκάδες νεκρά θύματα και τραυματίες και ανάμεσά τους παιδιά. Ολοψύχως δεόμεθα ο Θεός να αναπαύει τις ψυχες των αδίκως απολειφθέντων, την ταχείαν θεραπείαν των ασθενών και την παρηγορίαν των οικείων τους. Ου παυόμεθα δεόμενοι για την τελική επικράτηση της ειρήνης «τη θλίψει υπομένοντες, τη προσευχή προσκαρτερούντες…». (Ρωμ. 12:12)”, αναφέρει ο Μακαριώτατος.
Υπενθυμίζεται η 24η Μαρτίου 2024 κηρύχθηκε ως Ημέρα εθνικού πένθους, όπως ανακοίνωσε στο τηλεοπτικό διάγγελμά του ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.