ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ – Βίντεο από τις σκληρές μάχες στο νότιο τομέα της Αβντίιβκα, δηλαδή μέσα στην πόλη δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο και απεικονίζει ρωσικά άρματα μάχης να ανοίγουν τον δρόμο για το Πεζικό με συνεχές «σφυροκόπημα» των ουκρανικών θέσεων.
Εάν οι Ρώσοι συνεχίσουν με αυτόν τον ρυθμό, τότε η πόλη θα έχει καταληφθεί σε λίγες ημέρες.
Άλλωστε πρόκειται για μία πόλη 30.000 κατοίκων πολύ μικρής έκτασης σε σχέση με αυτή του Μπάκχμουτ, με επίμηκες σχήμα που επιτρέπει την κατάτμησή της και άρα τις άμυνές της σε πολλά κομμάτια.
Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η αμυντική της διάταξη στηρίζονταν κυρίως στην περιμετρική άμυνα, στην βιομηχανική ζώνη στα νότια και στο εργοστάσιο οπτάνθρακα στα βόρεια.
#Russian Army is storming the southern flank. The footage shows #Avdeevka.#Russian forces are advancing in the area of the industrial zone. Tanks clear the path for the infantry with direct fire.#RussiaUkraineWar #Ukraine pic.twitter.com/y5t4re711J
— Mahalaxmi Ramanathan (@MahalaxmiRaman) November 15, 2023
Σημάδια κατάρρευσης παρουσιάζουν οι ουκρανικές δυνάμεις στην Αβντίιβκα καθώς οι Ρώσοι κατέλαβαν και τον οικισμό Πετροβόσκοε στα βόρεια της πόλης και έχουν επί της ουσίας κλείσει την «τανάλια» που εφαρμόζουν εδώ και εβδομάδες οι ρωσικές δυνάμεις.
Ενώ οι μάχες στην Αβντίιβκα στην αρχή εξελίσσονταν αργά και με πολλές ρωσικές απώλειες, τα πράγματα έχουν αρχίσει να αντιστρέφονται.
Οι εξελίξεις είναι ταχύτατες (για πολιορκία πόλης-φρουρίου) και οι απώλειες πλέον είναι βαριές για τους Ουκρανούς.
Στα πλαίσια αυτά οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν επίθεση και στην Ορλόβκα στα βόρεια της Αβντίιβκα η οποία αποτελεί το μοναδικό εφοδιαστικό κέντρο στην περιοχή που ακόμα παραμένει σε ουκρανικά χέρια.
Εάν καταληφθεί (το πιο πιθανό) οι Ουκρανοί στην Αβντίιβκα δεν θα έχουν πλέον κανενός είδους ανεφοδιασμό (που ήδη είναι προβληματικός καθώς διεξάγεται μέσω της υπαίθρου και όχι των δρόμων που ελέγχονται πλέον από ρωσικά πυρά).
Wokół #Avdeevka/#Awdiejewka trwają nadal zacięte walki. Siły 🇷🇺 posuwają się na obu osiach natarcia, a odległość do ostatniej drogi zaopatrzenia przez wioskę #Orlovka skurczyła się do 2,5 i 3,5 km. Zbliża się rozpaczliwa walka dla 🇺🇦 o utrzymanie zaopatrzenia garnizonu miasta. pic.twitter.com/VvmE3eV0HJ
— Krystian Jachacy (@KrystianJachacy) November 15, 2023
pronews.gr