Η άλλοτε “χριστιανική” Ευρώπη έχει φτάσει σήμερα στο σημείο να δείχνει το χειρότερο πρόσωπό της και ουσιαστικά να …εκδικείται το Χριστιανισμό. Οι σύγχρονοι διωγμοί κατά των Χριστιανών δεν έχουν λιοντάρια και αρένες αλλά στοχεύουν στα δικαιώματα του Χριστιανού πολίτη.
Η Διάκριση κατά των Χριστιανών ισχυροποιείται από… το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η Shirley Chaplin, ο Gary McFarlane και η Lillian Ladele από την Βρετανία χάνουν τη δικαστική μάχη στο Δικαστήριο του Στρασβούργου σχετικά με την υπόθεση σαφέστατης διάκρισης κατά της χριστιανικής τους πίστης στον εργασιακό τους χώρ. Η διάκριση κατά των Χριστιανών λαμβάνει πλέον ισχυρότερα μέσα διεθνώς.
Τρείς Χριστιανοί βρετανικής εθνικότητας που υποστήριξαν ότι δέχθηκαν αδίκως πειθαρχικές ποινές από τους εργοδότες τους βάσει της άρνησής τους να προβούν σε πρακτικές που αντίκεινταν στην χριστιανική τους πίστη – όπως την άρνησή τους να παρέχουν υπηρεσίες συμβουλευτικής σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια – έχασαν τη σχετική δικαστική μάχη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων .
Οι σχετικές εφέσεις των Shirley Chaplin, Gary McFarlane και Lillian Ladele απορρίφθηκαν στο Δικαστήριο του Στρασβούργου τονΙανουάριο . Μία πολύ ύποπτη απόφαση, καθώς λήφθηκε στη βάση προγενέστερης σχετικής απόφασης κατά την οποία η Nadia Eweida, εργαζόμενη στην Βρετανική αεροπορική εταιρία British Airways, κέρδισε τη μάχη στο Δικαστήριο κατά της εργοδοτικής αυθαιρεσίας της απαγόρευσης να φέρει σταυρό εντός εργασιακού περιβάλλοντος.
Η νομική νίκη της Eweida, ήταν μία απόφαση που χαιρετίστηκε μεταξύ άλλων από τον Πρωθυπουργό David Cameron. Παρόλα αυτά, ο πόλεμος φαίνεται να χάνεται έπειτα από την τριπλή απόφαση στις υποθέσεις Chaplin, McFarlane και Ladele.
Η Chaplin, 57 ετών, νοσηλεύτρια γηριατρικής από την περιοχή του Exeter, αναγκάστηκε σε δυσμενή μετάθεση σε διοικητικό πόστο έπειτα από την άρνηση της να βγάλει τον σταυρό που φορούσε στο ίδρυμα που εργαζόταν. Η υπόθεσή της απορρίφθηκε τον Ιανουάριο με την αιτιολογία ότι η σχετική οδηγία αφαίρεσης του σταυρού ήταν απαραίτητη για την «υγιεινή και την ασφάλεια» των ασθενών και του προσωπικού.
Η Ladele, 52 ετών, προϊστάμενη σε οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης, δέχθηκε πειθαρχική ποινή από το συμβούλιο του Ιslington στο Λονδίνο σχετικά με την άρνηση της να πραγματοποιήσει τελετές “πολιτικών γάμων”, ενώ ο McFarlane, 51 ετών και σύμβουλος σχέσεων στο Bristol απολύθηκε από την Οργάνωση Relate επειδή ανέφερε ότι έχει αντιρρήσεις στο να βοηθήσει ομοφυλόφιλα ζευγάρια.
Το δικαστήριο απεφάνθη ότι οι δράσεις και των δύο εργοδοτών ήταν δικαιολογημένες, δοθέντων των «υποχρεώσεων που απορρέουν από την πρόληψη των διακρίσεων κατά των ανθρώπων που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τους».
Οι αποφάσεις χαιρετίστηκαν από την Εθνική Κοσμική Κοινότητα της Βρετανίας. Ο διευθυντής της κοινότητας Keith Porteous Wood, δήλωσε: «Ευτυχώς, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ευρώπης ακολουθεί τις αποφάσεις πολύ μικρότερων σε δικαιοδοσία και εξουσίες δικαστηρίων και απέρριψε τις προσπάθειες να καταπατηθεί ο νόμος περί ισότητας μέσω ενεργειών υπερίσχυσης της θρησκευτικής συνείδησης»…
Πάντως, κατά τη στιγμή της έκδοσης της απόφασης, το Χριστιανικό Νομικό Κέντρο που παρείχε την νομική υποστήριξη και στήριξη των υποθέσεων, διαμαρτυρήθηκε ότι οι δικαστικές κρίσεις στις υποθέσεις Ladele και McFarlane έδωσαν σαφέστατη προτεραιότητα στα «σεξουαλικά δικαιώματα» κατά της θρησκευτικής ελευθερίας.