ΤΟΥΡΚΙΑ: Η Αγία Σοφία θα παραμείνει ανοιχτή για πιστούς και επισκέπτες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αποκατάστασης, που καθιστά τη διαδικασία επισκευής πιο δύσκολη
Τις εργασίες αποκατάστασης στον τρούλο της Αγίας Σοφίας πρόκειται να ξεκινήσει η Τουρκία, σε ένα από τα μεγαλύτερα έργα επισκευής του κτηρίου ηλικίας 1.486 ετών, σύμφωνα με το Reuters.
Η Αγία Σοφία ήταν ο μεγαλύτερος καθεδρικός ναός στον κόσμο για 900 χρόνια μέχρι την κατάληψη του από τον Οθωμανό Σουλτάνο Μωάμεθ τον Πορθητή το 1453, μετά την οποία κατέστη ένα από τα πιο υψηλά τζαμιά του Ισλάμ για σχεδόν 500 χρόνια.
Το κτήριο είχε γίνει μουσείο πριν από περισσότερα από 70 χρόνια, αλλά μετατράπηκε ξανά σε τζαμί από τον Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν το 2020. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ