Εικόνες από τα Χριστούγεννα των μη Ορθοδοόξων χριστιανικών δογμάτων
Του Γιώργου Θεοχάρη
Η Συρία είναι μία χώρα όπου πριν τον πόλεμο ζούσαν περίπου 1,5 εκατομμύριο χριστιανοί.
Από αυτούς οι περισσότεροι ήταν Ορθόδοξοι.
Παρόλα αυτά υπάρχουν και εκατοντάδες χιλιάδες χριστιανών άλλων δογμάτων, συροϊακωβιτών, καθολικών, ουνιτών, μαρωνιτών, αρμενίων κ.λπ.
Στο πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ που ακολουθεί παρουσιάζονται σκηνές από τα Χριστούγεννα των μη Ορθοδόξων αυτών δογμάτων, με έμφαση στους Συροϊακωβίτες.
[irp posts=”320774″ name=”Ο Μητρ. Ναυπάκτου για την κατάσταση στη Συρία (ΦΩΤΟ)”]
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χριστιανικές αυτές ομολογίες, από την αρχή σχεδόν του πολέμου, έχουν ταχθεί με το μέρος της Κυβέρνησης Άσσαντ, η οποία μέχρι τότε εξασφάλιζε ην επιβίωσή τους από τις εξτρεμιστικές ισλαμιστικές ομάδες.
Ιδιαίτερα η ομολογία των Συροϊακωβιτών ήταν αυτή που υπέφερε περισσότερο από την ισλαμιστική τρομοκρατία, καθώς ζούσε στις πιο ανατολικές περιοχές της Συρίας, στα σύνορα με το Ιράκ, όπου η παρουσία του ISIS ήταν εντονότερη και η κυριαρχία του πιο εκτεταμένη.