Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ο Γιανουκόβιτς καταζητείται αν και βασικός του προορισμός είναι η Ρωσία όπου ο Βλαντιμίρ Πούτιν μάλλον θα του προσφέρει απλόχερα ασφαλές καταφύγιο.
Ωστόσο, οι πληροφορίες για το πού βρίσκεται αυτή την στιγμή είναι συγκεχυμένες. Ένας οδηγός ταξί ορκίστηκε ότι τον είδε στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, άλλος ότι διέφυγε με ναυλωμένο αεροσκάφος σε άγνωστη κατεύθυνση. Ωστόσο, το πιο πιθανό είναι, όπως μεταδίδει ο γαλλικός Τύπος, να βρίσκεται στα ανατολικά της χώρας και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Τσαρκόφ.
Η γερμανική Bild γράφει στην ιστοσελίδα της, ότι ο Γιανουκόβιτς μπορεί να κρύβεται σε καταφύγιο κι ότι στις βαλίτσες του μεταφέρει και το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 650 εκατομμυρίων δολαρίων.
Αν ισχύει αυ΄το που λέει η γερμανική φυλάδα πρεπει να κουβαλάει πολλές βαλίτσες.
Με τις ουκρανικές αρχές να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη του, στο Κίεβο ο μεταβατικός πρόεδρος Τουρστίνοφ αναμένεται να έχει σήμερα συνομιλίες με την Κάθριν Αστον, γεγονός που όπως μεταφράζεται από τον Reuters, επαναφέρει τις συνομιλίες Βρυξελλών – Κιέβου με στόχο την πρόσδεση της Ουκρανίας σε ΕΕ-ΔΝΤ ή τουλάχιστον ότι απομείνει από αυτήν.
Η Δύση περιμένει με αγωνία τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες, στις 25 Μαίου.
Η γερμανική “Deutsche Welle” επισημαίνει ότι η Δύση “ποντάρει” στην Τιμοσένκο ως μόνη αποδεκτή υποψηφιότητα και για τη Ρωσία. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν διαθέτει πολιτικά ερείσματα. Την ίδια ώρα, ο κίνδυνος διαμελισμού της χώρας δεν εχει αποτραπεί, αντίθετα είναι ιδιαίτερα μεγάλος.