Περισσότεροι από 100 χιλιάδες Χριστιανοί έχουν εγκαταλείψει το Πακιστάν τα τελευταία χρόνια λόγω του αυξανόμενου αριθμού των κρουσμάτων βίας κατά των θρησκευτικών μειονοτήτων, σύμφωνα με το “Sedmitsa.Ru” .
Ζουν σε προσωρινούς καταυλισμούς προσφύγων του ΟΗΕ στην Ταϊλάνδη, τη Σρι Λάνκα, τη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες – είπε σε μια συνέντευξη ο Επίσκοπος της Λαχώρης Αλέξανδρος Ιωάννης Malik.
Στο Πακιστάν οι Χριστιανοί αντιμετωπίζουν διακρίσεις και διώξεις από το κράτος. Κατηγορούνται για «βλασφημία», τους χτυπάνε και τους φυλακίζουν. Τους καίνε τα σπίτια και τις εκκλησίες. Επίσης κορίτσια από χριστιανικές οικογένειες έχουν απαχθεί, εξισλαμισθεί με τη βία και αναγαστεί να παντρευτούν μουσουλμάνους
Σύμφωνα με τον Επίσκοπο της Λαχώρης, και οι Χριστιανοί και άλλες θρησκευτικές μειονότητες είναι σχεδόν αδύνατο να βρουν δικαιοσύνη από την κυβέρνηση, όταν πρόκειται για την παρενόχληση και τις διακρίσεις.
Για να μετακινηθούν σε άλλες χώρες της Ασίας είναι εύκολο. “Οι άνθρωποι παίρνουν βίζα στο αεροδρόμιο της Σρι Λάνκα και στις Φιλιππίνες. Για Ταϊλάνδη και Μαλαισίας δεν θα είναι δύσκολο. Εκτός αυτού, το κόστος μετεγκατάστασης δεν είναι πολύ ακριβό », – δήλωσε ο John Malik.
Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ο αριθμός των Πακιστανών αιτούντων άσυλο που φθάνουν στη Σρι Λάνκα ανήλθε σε 1.400, σε σύγκριση με 102 το 2012. Επίσης 8.000 Πακιστανοί πρόσφυγες και των αιτούντες άσυλο. ζουν στην Ταϊλάνδη.
Η βία σε βάρος των θρησκευτικών μειονοτήτων στο Πακιστάν αυξήθηκε στη δεκαετία του 1980, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του δικτάτορα Ζία Ουλ Χακ, είπε ο Γραμματέας της Εθνικής Επιτροπής για τη Δικαιοσύνη και την Ειρήνη, Peter Jacob. Η κυβέρνηση του Ζία Ουλ Χακ εισήγαγε μια τροποποίηση του ποινικού κώδικα του Πακιστάν που αφορά σε θανατική ποινή για “βλασφημία”.
“Γενικά ο Ζία ενθάρρυνε τον θρησκευτικό φανατισμό, τις διακρίσεις και άλλα. Από το 1987, 1.300 άνθρωποι έχουν κατηγορηθεί για “βλασφημία”, 182 Χριστιανοί έχουν σκοτωθεί, “- είπε