Βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα των πιο ισχυρών θεραπευτικών φυτών παγκοσμίως. Περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από τη φράουλα, το ακτινίδιο, το πορτοκάλι, την ντομάτα, και το καρότο. Επιπλέον, έχει όλες τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β και όλα τα απαραίτητα για τον οργανισμό μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Προσφέρει στον οργανισμό ακόρεστα λιπαρά οξέα, όπως: ω-3, ω-6, ω-7 και ω-9. Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακή, αναλγητική και επουλωτική δράση. Χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα διατροφής, αλλά και ως φαρμακευτικό σκεύασμα για πλήθος παθήσεων, ενώ από τους καρπούς του παρασκευάζονται χυμοί και μαρμελάδες.
Επιστημονικά αποδεκτό
Στην θεραπευτική θιβετιανή βίβλο «Sibu Yidian», τριάντα κεφάλαια αφιερώνονται στις θεραπευτικές ιδιότητες του. Στην Ινδία αποτελεί βασικό συστατικό της Ayurveda, και είναι απαραίτητο βοήθημα στην κινεζική φαρμακευτική. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλές μελέτες, κυρίως στην Ασία, που έχουν φέρει στο φως την πληθώρα των θρεπτικών συστατικών που περιέχει και την ευεργετική του δράση στον άνθρωπο.
190 θρεπτικές και αντιοξειδωτικές ουσίες περιέχονται στο Ιπποφαές!
Χαρακτιρίζεται ως “Υπερ-τροφή¨, όπως και η σπιρουλίνα, η αλόη, η γύρη, το τζίνσενγκ, κ.α.
Oι περισσότερες και δραστικότερες (106) έχουν εντοπιστεί στο έλαιο που περιέχουν οι καρποί του.
Γεμάτο αντιοξειδωτικά
Το ιπποφαές περιέχει ένα μοναδικό συνδυασμό αντιοξειδωτικών συστατικών που δρουν προληπτικά κατά της γήρανσης, των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του καρκίνου. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων περιέχει… Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ…