Του Γιώργου Θεοχάρη-Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στους δικαστικούς και στους πολιτικούς κύκλους η ωμή παρέμβαση της ελληνικής πολιτείας στο έργο της απονομής της δικαιοσύνης με αφορμή την αθώωση του μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου για τις ύβρεις του στους ομοφυλόφιλους.
Δεν θα μπω στην ουσία των κατηγοριών που εντάσσονται στον αντιρατσιστικό νόμο. Εννοείται ότι κάθε υβριστική συμπεριφορά πρέπει να καταδικάζεται. Ο Ιεράρχης ίσως κάποια στιγμή να ήταν και λίγο σκληρός.
Αλλά δεν δικαιολογείται, σε καμία περίπτωση, ο αρμόδιος υπουργός να ζητά εξηγήσεις από τους …υφιστάμενους του, διότι έτσι θεωρεί τους δικαστές, για το σκεπτικό της απόφασης. Να ζητά τα πρακτικά και να σπέρνει τρομοκρατία και φόβο στους κόλπους της δικαιοσύνης.
Ανώτατος δικαστικός λειτουργός εν ενεργεία που μίλησε στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ περιέγραψε μία σχέση μεταξύ του υπουργού Κοντονή και των δικαστικών λειτουργών που μυρίζει μπαρούτι…
΄΄Αν μία δικαστική απόφαση χρίζει επανεξέτασης υπάρχει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο που θα το κρίνει αυτό. Και στην περίπτωση του μητροπολίτη Καλαβρύτων αν μας άφησαν να επιτελέσουμε το έργο μας ίσως αυτό γινότανε. Η κοινωνική κατακραυγή βεβαίως δεν μας αφήνει αδιάφορους. Αλλά αυτό θα κριθεί με στοιχεία στα αρμόδια όργανα και όχι στα υπουργικά και πολιτικά γραφεία΄΄, σημειώνει ο εισαγγελικός λειτουργός.
Το σκεπτικό της αθωωτικής απόφασης για τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο, ο οποίος κατηγορήθηκε για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος και υποκίνηση μίσους κατά των ομοφυλοφίλων βάσει του αντιρατσιστικού νόμου, θα εξεταστεί. Αλλά όχι υπό τρομοκρατικού κλίματος.
Ο αντιρατσιστικός νόμος βεβαίως έχει και τα θετικά σημεία του αλλά έχει και …φίμωτρα που κλείνουν πολλά στόματα εκκλησιαστικών προσώπων. ΑΥΤΌ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί αρνητικά. Και βεβαίως, δεν αναφέρομαι σε ΥΒΡΕΙΣ.
Κάθε υβριστικό δεν έχει θέση καμμία στην Εκκλησία !
Οι Ιεράρχες πρέπει να εμπνέουν ΑΓΑΠΗ και να σκορπούν ΑΓΑΠΗ.