Αγιορείτικη συνταγή
Υλικά:
2 ποτήρια αλεύρι από καλαμπόκι
1 ποτήρι αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ, προαιρετικά λίγη σόδα
3 αυγά, λίγο αλάτι, λίγη ζάχαρη
1 ποτήρι ζεστό γάλα
½ ποτήρι λαδί (μισό ελαιόλαδο, μισό σπορέλαιο)
1 ποτήρι τυρί φέτα
3 ποτήρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
1 γιαούρτι στραγγιστό
1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 πιπέρια κόκκινη, 1 πράσινη
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι άνηθο
Κεφαλοτύρι τριμμένο
[irp posts=”372372″ name=”Τη «μοναστηριακή κουζίνα» μετέφεραν Γερμανοί δημοσιογράφοι στο κοινό”]
Εκτέλεση:
1) Σοτάρουμε τα μανιτάρια με το λάδι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
2) Χτυπάμε μόνο τα αυγά στο μίξερ. Στη συνεχεία ρίχνουμε το γάλα , το γιαούρτι , το λάδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά αφήνοντας τελευταία τα μανιτάρια και ανακατεύουμε προσεκτικά.
3) Αφήνουμε το μείγμα για 10 λεπτά να φουσκώσει. Παράλληλα ζεσταίνουμε τον φούρνο.
4) Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και πασπαλίζουμε την πίτα με το τριμμένο κεφαλοτύρι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50 με 60 λεπτά.