Υλικά:
1 κιλό ψάρια μικρά (γόπες, σαφρίδια, λυθρίνια, κουτσομούρες κ.λπ.)
1/2 ποτήρι λάδι
1/4 του ποτηριού ξίδι ή και λιγότερο αναλόγως με το πόσο αψύ είναι το ξίδι
2 μικρά φύλλα δάφνης
1 κλαράκι δεντρολόβανο
1-1 1/2 κουταλιά αλεύρι
λίγο αλάτι
2 ντομάτες κόκκινες τριμμένες και λιωμένες
λίγος πελτές
1/4 ποτηριού νερό
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
πιπέρι μαύρο τριμμένο ή καυτερό κοκκινοπίπερο
Εκτέλεση:
Τηγανίζουμε τα ψάρια ως συνήθως.
Τα βάζουμε στεγνά σε βαθιά πιατέλα.
Σε καθαρό τηγάνι ρίχνουμε λάδι.
Όταν κάψει ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε έως ότου ροδίσει.
Προσθέτουμε το ξίδι, το νερό, το σκόρδο, τη δάφνη, το δεντρολίβανο, τις τριμμένες ντομάτες και το αλάτι.
Σε σιγανή φωτιά ανακατεύουμε να πήξει η σάλτσα.
Προς το τέλος ρίχνουμε πιπέρι.
Όταν πήξει την περιχύνουμε στα τηγανισμένα ψάρια.
Γαρνίρουμε με μαϊντανό.