Φτιάξτε νόστιμο κολοκύι κόκκινο του Παπά-Γαβριήλ
Υλικά :
2 κιλά κόκκινο κολυκύθι
2-3 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
1 φλυτζάνι ελαιολαδο
ψιλοκομμένος δυόσμος
λίγο αλεύρι
αλάτι
πιπέρι
τυρί τριμμένο (προαιρετικώς)
Εκτέλεση :
Καθαρίζουμε και κόβουμε το κολοκύθι σε φέτες.Το αλατίζουμε και το βάζουμε σε ταψί, σε στρώσεις : κολοκύθι-κρεμμύδι-δυόσμος- πιπέρι και τυρί.Επαναλβάνουμε, εώς ότου τα υλικά τελειώσουν.
Από πάνω περιχύνουμε λάδι και αλεύρι, να πάνε παντού. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, στους 200c , ώσπου να “πιει” το νερό που βγάζει το κολοκύθι.Χρειάζεται αρκετή ώρα.