Υλικά :
1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι λάδι
1 κουταλιά της σούπας αλάτι ψηλό
5 κουταλιές της σούπας ξίδι
[irp posts=”346114″ name=”Αγιορείτικη συνταγή: Βίδες με κρασί του μοναχού Νεκταρίου”]
Εκτέλεση :
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στον φούρνο, ώσπου να μαλακώσουν καλά, και τις ξεφλουδίζουμε.
Περνάμε όλα τα υλικά από το μπλέντερ, όπου ρίχνουμε λίγο λίγο το αλάτι.
Δοκιμάζουμε , μήπως χρειάζεται κι άλλο ξίδι ή άλάτι.
Η συνταγή είναι από το βιβλίο: Παραδοσιακές Αγιορείτικες Συνταγές