Υλικά:
μία κονσέρβα μανιτάρια
μισό κουταλάκι ρίγανη
μισό κουταλάκι μαϊντανός
6 φύλλα μαρουλι
μισό ματσάκι άνηθος
1 φλυτζάνι ρύζι
2 κουταλιές ταχινι
μισο κουταλάκι πιπέρι κόκκινο γλυκό
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1-2 κύβοι λαχανικών
8 φλιτζάνια νερό
1 λεμόνι
[irp posts=”341798″ name=”Αγιορείτικη συνταγή: Μπακαλιάρος με ντομάτα, θυμάρι και ρίγανη”]
Εκτέλεση:
Βάζουμε στην χύτρα τα μανιτάρια – με το ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλες φέτες – με ένα φλυτζάνι νερό, την ρίγανη και το πιπέρι, να πάρουν μια βράση.
Μετά ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό και όταν κοχλάσει ρίχνουμε το ρύζι και όλα τα υπόλοια υλικά, μαζί με τους κύβους λαχανικών.
Κλείνουμε την χύτρα και σε δέκα λεπτά από την ώρα που θα σηκωθεί η βαλβίδα, το φαγητό είναι έτοιμο.
Ανοίγουμε την χύτρα και ρίχνουμε στο φαγητό τον άνηθο και το μαιντανό, τα οποία έχουμε αφήσει για το τέλος.
Κτυπάμε το ταχίνι με το λεμόνι και λίγο νερό, ώσπου να γίνει χυλός.
Παίρνουμε ζωμό απο την σούπα και χύνουμε λίγο λίγο στην μαγειρίτσα, ανακατεύοντας για να μην κόψει.
Δεν το ξαναβάζουμε στη φωτιά εκτός αν θέλουμε να το ξεστάνουμε λίγο.