Αγιορείτικη συνταγή – Υλικά: μισό κιλό μακαρόνια βίδες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
μια πράσινη πιπεριά
μία κόκκινη πιπεριά
μία κίτρινη πιπεριά
3 κουταλιές μαργαρίνη ή μισό φλιτζάνι λάδι
μία κρέμα γάλακτος ή 1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ με 1 1/2 κουταλάκι κορν φλαουερ
1 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
1 κοφτό κουταλάκι καπνιστή πάπρικα (προαιρετικώς)
μισό φλιτζάνι κρασί λευκό
Εκτέλεση:
Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε λεπτές ροδέλες και τα τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά με την μαργαρίνη ή το λάδι, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να “χρυσίσει” κάπως το κρεμμύδι.
Στη συνέχεια “σβήνουμε” με το κρασί και κρατώντας το τηγάνι με το ένα χέρι – μακρυά από το πρόσωπο και τον αποροφητήρα, για να μην έχουμε δυσάρεστες… εξελίξεις- ανάβουμε προσεκτικά το αλκοόλ.
Κουνώντας σιγα – σιγά το τηγάνι, η φλόγα θα σβήσει. Ρίχνουμε την καπνιστή πάπρικα (αν έχουμε βρει, διότι είναι δυσεύρετη).
Μετά, περιχύνουμε το φαγητό με την κρέμα γάλακτος και όλο αυτό το μείγμα το αδειάζουμε στην κατσαρόλα, όπου έχουμε βρασμένα τα μακαρόνια,τα οποία όμως έχουμε βουτηρώσει ή λαδώσει.
Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Σημείωση: Αν θέλουμε να γίνει ποιο ελαφρύ το φαγητο μας, αντί για την κρέμα γάλακτος, βάζουμε ένα φλυτζάνι γάλα εβαπορέ, μέσα στο οποιο έχουμε διαλύσει 1 1/2 κουταλάκι κορν φλάουερ.