Υλικά:
1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλιτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο ή ¾ φλιτζανιού ταχίνι
Χυμός 4-5 πορτοκαλιών
½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 ποτηράκι κονιάκ
Ξύσμα λεμονιού
Γέμιση:
4 μεγάλα μήλα τριμμένα στον τρίφτη του κρεμμυδιού
1 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη
1 φλιτζανάκι χονδροκοπανισμένη καρυδόψιχα
1 φλιτζάνι σταφίδα ξανθιά
Ανθόνερο
Κανέλλα
Εκτέλεση:
Λιώνουμε το ταχίνι με το πορτοκαλόζουμο και ρίχνουμε το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε. Αν τραβάει υγρό προσθέτουμε πορτοκαλόζουμο. Χωρίζουμε την ζύμη στα 2 και ανοίγουμε το πρώτο κομμάτι σε φύλλο χονδρό και το απλώνουμε σε λαδοαλευρωμένο 34αρι ταψί.
Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης και τις στρώνουμε πάνω σε φύλλο , πατώντας την ελαφρά με το κουτάλι. Ανοίγουμε και το δευτερο και το στρώνουμε πάνω από την γέμιση. Με τα δάκτυλα ενώνουμε προσεκτικά τα 2 φύλλα στα χείλη του ταψιού. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα.