Υλικά:
5 αγκινάρες
1 κιλό φασολάκια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι λάδι
1,5 κουταλιά της σούπας ντοματοπολτέ
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες από τα εξωτερικά φύλλα και τις ρίχνουμε σε λεκάνη με νερό και χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι. Ρίχνουμε τα φασολάκια και τα γυρίζουμε δύο-τρεις φορές.
Προσθέτουμε 1,5 φλιτζάνι νερό, τον ντοματοπολτέ διαλυμένο σε ελάχιστο νερό, τις αγκινάρες, τον μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά ώσπου το φαγητό να μείνει με το λάδι του.