Του Γιώργου Θεοχάρη
Επίσημη ειρηνική επίσκεψη σε Αθήνα και Αγιο Ορος θα πραγματοποιήσει ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης Ι΄.
Στις 24 Οκτωβρίου θα αφιχθεί στην Αθήνα με μεγάλη συνοδεία επισκόπων και άλλων κληρικών του Πατριαρχείου όπου θα παραμείνει έως στις 27 του μήνα.
Για το σκοπό αυτό έχει καταρτιστεί πρόγραμμα από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Στις 28 Οκτωβρίου, ημέρα Τρίτη αναμένεται να φτάσει στις Καρυές του Αγίου Όρους όπου θα γίνει επίσημη υποδοχή από την Ιερά Κοινότητα στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου.
Μεταξύ των Μονών που θα επισκεφτεί, είναι και αυτή της Μονής του Αγίου Πάυλου..
Στο Άγιο Όρος θα παραμείνει μέχρι στις 3 Νοεμβρίου και θα επισκεφθεί διάφορες Μονές στην οποία παρέμεινε δυο χρόνια και εκάρη μοναχός από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής, Αρχιμανδρίτη Παρθένιο.
Ποιός είναι ο Πατριάρχης Αντιοχείας
Να υπενθυμίσουμε ότι ο Πατριάρχης Αντιοχείας σπούδασε Θεολογία στην Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης, μιλά άπταιστα ελληνικά και το διδακτορικό
Το 1979 χειροτονήθηκε διάκονος και το 1982 πρεσβύτερος. Μετά την αποφοίτησή του από τη Θεολογική Σχολή του Μπαλαμπάντ συνέχισε τις σπουδές του αποκτώντας δίπλωμα Βυζαντινής μουσικής και διδακτορικό στη Λειτουργική από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης με τίτλο «Το Μυστήριο της Βαπτίσεως: Ιστορική, Θεολογική και Λειτουργική μελέτη». Από το 1981 μέχρι και το 2008 διετέλεσε καθηγητής στη Θεολογική Σχολή του Μπαλαμάντ.
Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Πατριάρχης τυγχάνει να είναι αδελφός του απαχθέντος μητροπολίτη Παύλου.