Στην Κω και τη Ρόδο από 8 έως 13 Μαρτίου 2017 ταξίδεψε ο Γέροντας του Ιερού Κελίου Παναγίας Πορταΐτισσας Μοναχός Νικήτας αποδεχόμενος την πρόσκληση της Περιφέρειας, της Λέσχης Αρχιμαγείρων και του ΚΕΚ Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ για να διδάξει την τέχνη της Αγιορείτικης κουζίνας σε προγράμματα επιμόρφωσης επαγγελματιών της περιοχής.
Στα σεμινάρια αυτά ο π.Νικήτας μαγείρεψε καθαρά νηστίσιμες συνταγές (ό,τι πρέπει για τη νηστεία της Σαρακοστής).
[irp posts=”336355″ name=”Συνταγή Αγίου Ορους: Τρουφάκια αλάδωτα”]
Επίσης αναφέρθηκε και στη θεραπευτική κουζίνα που έχει τις ρίζες της στον Ιπποκράτη. Μάλιστα οι πατέρες στο Αγιο Ορος έχουν σχετικά χειρόγραφα του 12ου αιώνα από τη Βοτανολογία του Ιπποκράτη.