Πλήθη προσκυνητών από κάθε γωνιά της γης στον Αθωνα για την Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.-Στις οκτώ το βράδυ ξεκίνησε η ολονύχτια Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Ιβήρων με την Παναγία Πορταϊτισσα
Οι Αγιορείτες πατέρες εορτάζουν πανηγυρικά την έφορο του Αγίου Ορους, την Παναγία. Πάνω από τέσσερις χιλιάδες προσκυνητές από κάθε γωνιά της γης κατέφθασαν στην Αθωνική Πολιτεία για να συνεορτάσουν με τους μοναχούς του ´Αθωνα την Κοίμηση της Θεοτόκου(28 Αυγούστου με το νέο ημερολόγιο).
Στη Μονή Ιβήρων η ολονύχτια Αγρυπνία που ξεκίνησε στις οκτώ το βράδυ ολοκληρώθηκε στις έξι το πρωί και ακολούθησε η Πολυαρχιερατική -πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Πάνω από δυο χιλιάδες κόσμου διανυκτέρευσε στον προαύλειο χώρο της Ιεράς Μονής, όπως συνηθίζεται. Πριν την Θεία Λειτουργία τελέσθηκε Αγιασμός έξω από την Καθολικό όπου τελέστηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Βρεσθένης κ. Θεόκλητου, Λαγκαδά, Λιτής και Ρεντίνης κ. Ιωάννη, Παλμύρας Ιωάννη και Καθηγουμένων του Αγίου Όρους.
Δέος και κατάνυξη και στο Βατοπαίδι που φυλάσονται 7 θαυματουργές εικόνες της Θεοτόκου. Τελέστηκε η Αγρυπνία και στη συνέχεια η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου.