ΆΓΙΟΝ ΟΡΟΣ: Στην πραγματικότητα είναι ένα είδος μύκητα δέντρου (ομοιάζει με καφέ μανιτάρι), όπου, αφού την ξεράνουν, την χρησιμοποιούν στο Άγιον Όρος για το άναμα των καντηλιών.
Έχει καθαρή φλόγα, με δυνατότητα να διατηρήθεί έως και ελάχιστης, (κάτι που συχνά επιδιώκεται) και επίσης, πολύ ελάχιστη “κάφτρα”, η καμμένη, δηλαδή, ίσκα.
Και φυσικά, το βασικό του προτέρημα, το παραδοσιακό του και το εύκολο στο να βρεθεί άφθονα στο απέραντο δάσος της Αθωνικής χερσονήσου.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: