Ι.Μ. ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ: Με λαμπρότητα εορτάστηκε μέσα στο έαρ της λαμπροφόρου Αναστάσεως η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και με την ευκαιρία της λαμπράς εορτής ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ χοροστάτησε την παραμονή της εορτής στον πανηγυρικό εσπερινό στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο χωρίο των Ανδρονιάνων Κύμης.
Τον Μητροπολίτη κ. Σερεφείμ πλαισίωσαν οι Αρχιμ π. Νικόδημος Πόγκας Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως και ο π. Αντώνιος Αγγελόπουλος.
Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε μέσα από το χαρμόσυνο μήνυμα της λαμπροφόρου αναστάσεως η οποία τόνισε ότι αποτελεί την μεγαλύτερη εορτή της εκκλησίας με πρότυπα την χορεία των αγίων μεταξύ αυτών προβάλλεται ο Άγιος Γεώργιος οποίος με τον μαρτυρικό θάνατο του αποτελεί μάρτυρας της Αναστάσεως του Χριστού.
Στον εσπερινό παρέστησαν ο Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητος Ανδονιάνων κ. Σταμάτιος Παπανικολάου η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανδρονιάνων κ. Παγώνα Λιβανίου και οι ενορίτες των Ανδρονιάνων.
Τους ύμνους απέδωσε ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κύμης κ. Ευάγγελος Στάμου με την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών.
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής Τετάρτη της Διακαινησίμου ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως Αλιβερίου με συλλειτουργούς τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα και τους Αρχιμ π. Αμφιλόχιο Διακάκη εφημέριο ιερού ναού Αγίας Μαρίνης Αλιβερίου και π. Νικόδημο Τσιμόγιαννη εφημέριο του ιερού ναού.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ με θέμα το μήνυμα της Αναστάσεως του Χριστού και τέλος τον βίο και το μαρτύριο του Αγίου Γεωργίου.
Μετά το πέρας της θείας ευχαριστίας ακολούθησε πέριξ του ιερού ναού η λιτανεία της εικόνος του Αγίου Γεωργίου.
Την εορτή τίμησαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Γεώργιος Στρουμπούλης κ. Σοφία Κόλλια ο πρώην Βουλευτής κ. Σπύρος Γιατράς ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Ζέρβας ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Αλιβερίου κ. Προκόπιος Αλέξης ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτριος Γκίκας ο αναπληρωτής Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου κ. Δημήτριος Σαμαράς, ο Πρόεδρος των Τουριστικών Καταλυμάτων Ευβοίας και Βοιωτίας κ. Σιλβέστρος Αλάμπεης καθώς επίσης πολλοί πιστοί εκ της πόλεως του Αλιβερίου και των περιχώρων
Τους ύμνους απέδωσε ο Πρωτοψάλτης του ιερού ναού κ. Χαράλαμπος Μαζαράκης με την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών.
Φωτογραφίες: Νικόλαος Τσομάκας, Σταματούλα Λεβέντη, Γεώργιος Μανώλης, Δημήτριος Πετρογιάννης