Σαντορίνη: Σε κλίμα κατάνυξης και με την παρουσία πλήθους πιστών, πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή, 18 Απριλίου 2025, η ανάγνωση των Μεγάλων και Βασιλικών Ωρών και ο εσπερινός της Αποκαθηλώσεως του αχράντου Σώματος του Κυρίου Ιησού Χριστού στον Ιερό Ενοριακό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Εμπορείου Σαντορίνης.
Ο Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως και εμπνευσμένα ομίλησε προς τους πιστούς που προσήλθαν για να προσκυνήσουν το Σώμα του Κυρίου.
Τόνισε ότι εάν επιθυμούμε να είμαστε γνήσιοι μαθητές του Εσταυρωμένου και Ταφέντος Ιησού, οφείλουμε να αγαπούμε, να συγχωρούμε τους συνανθρώπους μας, να τους συμπαρσστεκόμαστε σε όλες τις δυσκολίες.
Στο τέλος της ιεράς ακολουθίας ευχήθηκε σε όλους έτη πολλά και Καλή Ανάσταση.