Ι.Μ.ΠΕΤΡΑΣ: Ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Ελούντας.
Προ της Απολύσεως τελέστηκε, έπειτα από απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, με τη συμπλήρωση δύο ετών από την τραγωδία.
Χοροστάτησε εκ του παραθρονίου κατά τον Α’ Κατανυκτικό Εσπερινό και μίλησε προς το εκκλησίασμα σχετικά με τις αρετές οι οποίες συνοδεύουν τη νηστεία των τροφών. Προ της Απολύσεως ανέγνωσε συγχωρητική ευχή, ευλογώντας την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Μαρτίου, χοροστάτησε κατά το πρώτο Μεγάλο Απόδειπνο του έτους που τελέστηκε στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Κεράς Καρδιωτίσσης Πεδιάδος.
Το απόγευμα της Τρίτης 5 Μαρτίου, χοροστάτησε κατά το Μεγάλο Απόδειπνο που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως.