Υλικά:
– 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο – 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι (χονδρό)
– 4 φλιτζάνια νερό
– 2 φλιτζάνια ζάχαρη
– 1 ξυλάκι κανέλα
– 1 φλούδα λεμονιού (προαιρετικά)
– 1/2 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
– 1/2 φλιτζάνι σταφίδες (προαιρετικά)
– Κανέλα σε σκόνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
1. Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνετε το νερό μαζί με τη ζάχαρη, την κανέλα και τη φλούδα λεμονιού, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήστε το σιρόπι να σιγοβράσει για 5 λεπτά και αφαιρέστε τη φλούδα λεμονιού.
2. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το σιμιγδάλι και το ανακατεύετε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα και να αρχίσει να βγάζει τα αρώματά του.
3. Μόλις το σιμιγδάλι ροδίσει, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με προσοχή προσθέστε σιγά-σιγά το σιρόπι, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει.
4. Επιστρέψτε την κατσαρόλα στη φωτιά και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει ο χαλβάς και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
5. Αν θέλετε, προσθέτετε τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύετε καλά.
6. Μεταφέρετε τον χαλβά σε φόρμα ή σε μικρά ατομικά μπολάκια και αφήστε τον να κρυώσει.
7. Όταν κρυώσει, αναποδογυρίστε τον χαλβά και πασπαλίστε με κανέλα.
Καλή απόλαυση!