Πως η Πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζώρτζια Μελόνι επέβαλε τις φάτνες με την γέννηση του Χριστού στα σχολεία, απειλώντας με πρόστιμα τους εκπαιδευτικούς – Νόμος:
«Η άρνησις ισοδυναμεί με δυσμενή διάκριση εις βάρος των μαθητών και των οικογενειών τους που ασπάζονται την χριστιανική θρησκεία» – Στόπ στον ανώνυμο εορτασμό των Χριστουγέννων
ΗΤΑΝ ΚΑΙΡΟΣ να υπάρξει αντίδρασις. Αρκετά οι Ευρωπαίοι έχουν ανεχθεί τα άμεσα πλήγματα στον πολιτισμό μας, στο όνομα μιάς ακατανόητης «ουδετεροθρησκείας». Η αντίδρασις έρχεται από την Πρωθυπουργό της Ιταλίας. Γιά μίαν ακόμη φορά, η Τζώρτζια Μελόνι δείχνει τον δρόμο επαναφέροντας τις χριστιανικές αξίες. Επιβάλλει να υπάρχουν στα σχολεία όχι μόνον χριστουγεννιάτικα δένδρα αλλά και φάτνες με απεικόνιση της προσκυνήσεως των τριών Μάγων. Θεσπίζει μάλιστα και πρόστιμα για τους διευθυντές των σχολείων που δεν θα πειθαρχήσουν.
Τονίζεται μάλιστα ότι το σχετικό νομοσχέδιο αποσκοπεί στην διαφύλαξη της «πολιτιστικής κληρονομιάς» της Ιταλίας. Ο ευρωπαϊκός πολιτισμός, στον οποίο μετέχει και η Ιταλία, είναι πρωταρχικά χριστιανικός. Είτε αυτό αρέσει στους Γερμανούς και Γάλλους που θέλουν να επιβάλλουν θρησκευτική «ουδετερότητα», καταργώντας τα χριστουγεννιάτικα δένδρα και το πνεύμα των αγίων ημερών, είτε όχι. Και βεβαίως ο πολιτισμός μας εμπεριέχει τα στοιχεία της ανεξιθρησκίας και της ανοχής. Άλλο αυτό όμως και άλλο η ουδετεροθρησκεία. Άλλο η αιδήμων απόκρυψις των ιερών παραδόσεων και των θεμελιωδών στοιχείων του πολιτισμού μας για να «μήν προσβληθούν» οι αλλόθρησκοι που ως επί το πλείστον έχουν εισέλθει στις χώρες μας παρανόμως! Τέτοιες αντιλήψεις είναι αυτοκτονικές. Τέτοια αυτοκτονική απόφασις ήταν η οδηγία της διευθύνσεως παιδικού σταθμού στην περιοχή Λόκστεντ, βορείως του Αμβούργου, η οποία «κατήργησε» τα Χριστούγεννα.
Με επιστολή της προς τους γονείς των μαθητών, εξήγησε πως ο λόγος αυτής της αποφάσεως είναι η επιθυμία να μην αποκλεισθεί κανένα παιδί λόγω της πίστεώς του, «στό πνεύμα της θρησκευτικής ελευθερίας.»
Στην Ιταλία, όμως, πλέον τέτοιες αποφάσεις δεν μπορούν να εφαρμοσθούν. Η διεύθυνσις του εκπαιδευτηρίου θα εκινδύνευε να της επιβληθεί πρόστιμο. Διότι αυτό προβλέπει, μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο της Μελόνι για την διαφύλαξη της «πολιτιστικής κληρονομιάς» της Ιταλίας διά της αναδείξεως των παραδοσιακών εορταστικών εκδηλώσεων, που σχετίζονται με τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Υπογραμμίζεται μάλιστα στο νομοσχέδιο ότι: «Το να επιτραπεί η μετατροπή των ιερών χριστιανικών εορτών σε άλλον ανώνυμο τύπο εορτασμού θα συνιστούσε διάκριση εις βάρος των μαθητών και των οικογενειών τους, που ασπάζονται την θρησκεία της πλειοψηφίας, καθώς και επίθεση στις αξίες και την βαθύτερη παράδοση του λαού μας».
Επίσης, η Γερουσιαστής του κόμματος «Αδέλφια Ιταλοί» Λαβίνια Μενούνι που παρουσίασε το νομοσχέδιο, ετόνισε: «Είναι απολύτως θεμελιώδες να προστατεύσουμε και να διαφυλάξουμε τις πολιτιστικές μας ρίζες, των οποίων το τέλειο παράδειγμα είναι η σκηνή της γεννήσεως». Γιά να επισημάνει σε αντιδιαστολή: «Εδώ και μερικά χρόνια γινόμαστε μάρτυρες απαράδεκτων και ντροπιαστικών αποφάσεων ορισμένων σχολικών φορέων να απαγορεύουν τις σκηνές της γεννήσεως στα σχολεία η να αλλάζουν την βαθειά ουσία των Χριστουγέννων μετατρέποντάς τα σε άχρωμες χειμερινές γιορτές για να μην προσβληθούν οι πιστοί άλλων θρησκειών».
Σημειώνεται ότι η σκηνή της φάτνης είναι ένα από τα κυρίαρχα στοιχεία της καθολικής κληρονομιάς της Ιταλίας, και πόλεις, όπως η Νάπολη, φημίζονται για τις δημιουργικές απεικονίσεις της. Η δε σκηνή της γεννήσεως στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό αποτελεί επίσης πόλο έλξεως για τους προσκυνητές τα Χριστούγεννα. Αντέδρασαν κάποιοι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί που δεν είχαν κανένα επιχείρημα να αντιτάξουν και ισχυρίσθηκαν απλώς ότι «όλοι πρέπει να θυμούνται ότι ζούμε σε μια κοσμική χώρα, το σχολείο είναι κοσμικό.»
Αυτό το «κοσμικό» σχολείο, απηλλαγμένο από τις αξίες του έθνους και της θρησκείας, είναι που αποπροσανατολίζει τους νέους και στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να τονίσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην τελευταία τηλεοπτική του συνέντευξη: «Πάτε σήμερα σε ένα σχολείο μέσα και πείτε στα παιδιά, ποιος ήταν ο Κολοκοτρώνης; Τι έκανε ο Καραϊσκάκης; Που είναι οι φωτογραφίες τους; Τα σχολεία τα απογύμνωσαν. Να φύγει ο Κολοκοτρώνης, να φύγει ο Καραϊσκάκης, να μείνουν οι τοίχοι. Και τώρα μιλάνε και για την Παναγία, και για τον Χριστό δεν χρειάζεται. Τα παιδιά θέλουν πρότυπα».
Ιδού λοιπόν «η Ρόδος». Άς ακολουθήσουν οι ηγέτες μας τον δρόμο που ανοίγει η Τζώρτζια Μελόνι. Καιρός να απαλλαγούμε από τα ψευδοπροοδευτικά ζιζάνια και να επιστρέψουμε στις θεμελιώδεις αξίες της Ευρώπης. Σημαντικώτερη από τις οποίες είναι η χριστιανική μας παράδοσις.
estianews.gr