Χίου Μάρκος: Μου έμαθε να υποστηρίζω την ενότητα της Εκκλησίας και το Έθνος.
Σε κλίμα πνευματικής κατανύξεως και υιικής συγκινήσεως ετίμησε και εφέτος ο Σεβ.Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ Μάρκος τον Προκάτοχο και Γέροντά του κυρόν Διονύσιον με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 10 ετών από της εκδημίας του.
Ο Χίος Ιεράρχης εκάλεσε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό όλους τους Ιερείς που είχε χειροτονήσει ο προκάτοχός του και ετέλεσε Μνημόσυνον αναφερόμενος στην προτροπή του μακαριστού Διονυσίου να υποστηρίζουμε την ενότητα της Εκκλησίας και το Ελληνικό Έθνος.
Επίσης ο νυν Μητροπολίτης ανεφέρθη στην μακροθυμία και συγχωρητικότητα του Γέροντός του και καθιέρωσε στη μνήμη του μία υποτροφία για αυτόν που θέλει να σπουδάσει Βυζαντινή Μουσική.
Τελειώνοντας ο Σεβ. Χίου είπε “ο Χίου Διονύσιος κληροδότησε στην Χίο ένα ανεκτίμητο θησαυρό, την ΕΥΧΗ του”.