Είναι συνεχείς οι προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ να απαλύνει την οργή των Ελλήνων πατριωτών για την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών -που όσο περνά ο καιρός, φαίνονται και πολλά άλλα ανεπίτρεπτα τα οποία δεν είχαν έτυχαν δημοσιότητας αρχικώς- με τις επισκέψεις στελεχών του στην Μακεδονία, να προπαγανδίσουν την… ωφέλεια που έχει δήθεν η Ελλάδα από τις παραχωρήσεις στους Σλάβους των Σκοπίων. Ωφέλεια, που μόνον τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποκρίνονται πως διακρίνουν.
Είναι δε λυπηρό, πως και οι δημοσκόποι, δεν παρατηρούν τις καταστάσεις όπως είναι. Άκουσα προχθές, σε δημοσκοπική ανάλυση τηλεοπτικού σταθμού, να λέγεται ότι τα αποτελέσματα δείχνουν πως δεν είναι τραγικές οι απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα. Αυτό θα μπορούσε να μεταφραστεί, όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι παρατηρείται άμβλυνση της οξείας αντίδρασης των Μακεδόνων στην Συμφωνία.
Αλλά, όταν μιλούν για Β. Ελλάδα, διαφορετικές είναι οι εκτιμήσεις από το αν μιλούσαν για Μακεδονία μόνον. Και τούτο διότι, αφενός στην Θράκη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αντικαταστήσει το ελληνικό κράτος με το τουρκικό Προξενείο το οποίο συγκυβερνά την περιοχή, αφετέρου στην δημοσκόπηση δεν περιλαμβάνονται οι δεκάδες χιλιάδες στρατιωτών που ψηφίζουν στον Έβρο.
Έτσι, τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις πραγματικές καταστάσεις, για τους ανωτέρω, αλλά και για άλλον λόγο. Επειδή είναι σχεδόν βεβαία η κάθοδος του τουρκόψυχου κόμματος DEB, το οποίο ανενόχλητο επί χρόνια δεν χάνει την ευκαιρία να καταφερθεί κατά της χώρας μας. Φοβούμαι, πως αυτή η δραστηριότητα, δεν είναι μόνον ανεκτή από την κυβέρνηση, αλλά υποβοηθείται από την φανερή υποστήριξη των τουρκόψυχων βουλευτών.
Το DEB-Κόμματος Ισότητας Ειρήνης Και Φιλίας (ΚΙΕΚΦ) κατά τις προηγούμενες ευρωεκλογές, έλαβε 42.620 ψήφους (0,71%) πανελλαδικά. Στη Ροδόπη και στην Ξάνθη ήταν πρώτο κόμμα. Στον Νομό Ροδόπης έλαβε 25.857 ψήφους (ποσοστό 41,64%) με δεύτερη τη Ν.Δ. (10.182 ψήφους και ποσοστό 16,36%). Στον Νομό Ξάνθης έλαβε 15.378 ψήφους (ποσοστό 24,97%) με δεύτερη επίσης τη Ν.Δ. (17,71%). Στον Νομό Εβρου το ΚΙΕΚΦ έλαβε 1,46% (1.220 ψήφους).
Ανύπαρκτη ήταν η καταγραφή του στην υπόλοιπη Ελλάδα, παρότι αρχικά γινόταν συζήτηση για ενδιαφέρον από πλευράς μειονότητας για καταγραφή σε κάποιες περιφέρειες. Στα Δωδεκάνησα έλαβε μόλις 15 ψήφους, ενώ σε ολόκληρη την Αττική μόλις 1 ψήφο στη Β΄ Αθηνών. Το μεγάλο ενδιαφέρον δεν εστιάζεται μόνο στην πρωτιά του κόμματος σε δύο νομούς, αλλά στο ότι οι μουσουλμάνοι ψήφισαν μαζικά το ΚΙΕΚΦ κι όχι τους υποψήφιους της μειονότητας στους υπόλοιπους συνδυασμούς (ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., «Ελιά», ΚΚΕ).
Η εφημερίδα “Χρόνος” της Κομοτηνής, είχε παρατηρήσει, ότι παρά την έντονη συζήτηση για τη διαφοροποίηση τουρκογενών, Πομάκων και Ρομά, στην κάλπη δεν εκφράστηκε ποικιλομορφία στις προτιμήσεις τους. Ψήφισαν ενιαία. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον Δήμο Αρριανών στη Ροδόπη (κατοικούν τουρκογενείς και Πομάκοι), το ΚΙΕΚΦ έλαβε το εντυπωσιακό 90,14% (10.800 ψήφοι), με δεύτερο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ με μόλις 1,98% (237 ψήφοι). Αντιστοίχως, στον Δήμο Μύκης στην Ξάνθη το ΚΙΕΚΦ έλαβε το 70,37%.
Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Μεστάν Οσμάν Ουμίτ του ΣΥΡΙΖΑ, Καρανταή Ηλιάζ της Ν.Δ. και Χατζόγλου Μουράτ του ΚΚΕ, όπως δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών για τους σταυρούς που έλαβαν, αγνοήθηκαν πλήρως από τη μειονότητα, διαλύοντας τις αυταπάτες των ηγεσιών στην Αθήνα ότι θα αποσπάσουν ψήφους.
Οι αριθμοί δείχνουν ότι όταν τουρκογενείς και Πομάκοι είχαν επιλογή ανάμεσα στο τουρκόψυχο κόμμα και σε μειονοτικούς υποψήφιους σε ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΚΚΕ κ.λπ., η επιλογή ήταν καθαρή: ψήφος στο μειονοτικό κόμμα. Οι ευρωεκλογές προσφέρονταν για τεστ καταμέτρησης.
Το ίδιο θα συμβεί και τώρα, με ενδεχόμενο να προστεθούν επιπλέον ψήφοι, αφενός λόγω της πλήρους ανεκτικότητας στην τουρκική δραστηριότητα, αλλά και την ικανοποίηση από την κυβέρνηση των τουρκικών αιτημάτων, και αφετέρου λόγω της ενδεχόμενης προσθήκης κάποιων, λίγων έστω, ψήφων του Ουρανίου Τόξου, που εξέφρασε την επιθυμία συνεργασίας με το DEB.
Είναι απορίας άξιον, πότε θα γίνει αντιληπτός ο κίνδυνος, που είναι ορατός πλέον στην Θράκη, από τους Έλληνες πατριώτες. Αλλά μόνον από αυτούς.
Ο Μακεδών