«Αν είναι δυνατόν το να αγαπώ τη χώρα μου χωρίς να μισώ τις άλλες χώρες ή τους ξένους να χαρακτηρίζεται φασισμός» λέει στο protothema.gr η 19ρονη Μαρια Γεωργιάδου – Χαρακτήριζει «θράσος» να επισκέπονται την Κατερίνη βουλευτές και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ
Αποδέκτες διαμαρτυριών για τη Μακεδονία γίνονται τα κυβερνητικά στελέχη που περιοδεύουν ανά την Ελλάδα για να στηρίξουν τη «Συμφωνία των Πρεσπών». Ένας από αυτούς και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ο οποίος βρέθηκε στην Κατερίνη.
Τότε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη, μια 19χρονη κοπέλα σηκώθηκε και απευθυνόμενη στον Δημήτρη Τζανακόπουλο αποκάλεσε προδότες όλους εκείνους που στήριξαν με την ψήφο τους τη «Συμφωνία των Πρεσπών».
Το βίντεο με τη διαμαρτυρία της 19χρονης έγινε αμέσως viral ενώ πολλοί επιδοκίμασαν την κίνησή της. Η Μαριάννα Γεωργιάδου η οποία κατάγεται από την Κατερίνη μίλησε στο protothema για την αντίδρασή της, ενώ επισήμανε ότι μαζί με άλλους συμπολίτες της θα συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες για την άκυρη, όπως χαρακτηρίζει συμφωνία.
«Γίνονται διάφορες διαδηλώσεις και στην Κατερίνη για τη Συμφωνία των Πρεσπών και έτυχε να έχει ομιλία ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Θεωρούμε ότι έχουν φοβερό θράσος να εμφανίζονται στην Κατερίνη, μια πόλη που αντιδρά και να λένε ότι η συμφωνία αυτή είναι για το καλό της πατρίδας μας. Με αφορμή την ομιλία που είχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαδηλώσαμε έξω από το κτίριο. Κάποιοι προσπάθησαν να μπουν μέσα αλλά δεν τους επιτράπηκε η είσοδος παρόλο που ήταν ανοιχτή εκδήλωση. Εγώ κατάφερα, ανοίγοντας την πόρτα να μπω, χωρίς να με αντιληφθούν. Όταν ο Δημήτρης Τζανακόπουλος άρχισε να λέει ότι με τη συμφωνία ευημερεί και η οικονομία της Ελλάδας και ότι έχουμε δημιουργήσει φιλικές σχέσεις στα Βαλκάνια, σηκώθηκα και είπα ότι ο ελληνικός λαός είναι εναντίον σας και ότι εσείς σπέρνετε τη διχόνοια στη χώρα. Και φώναξα προδότες όχι μονάχα στον Δημήτρη Τζανακόπουλο αλλά σε όλους όσους ψήφισαν τη συμφωνία» επισήμανε η Μαριάννα Γεωργιάδου.
Η 19χρονη φοιτήτρια απομακρύνθηκε από την αίθουσα και ένας σύντροφος του κυβερνητικού εκπροσώπου την παρέδωσε στους αστυνομικούς οι οποίοι την οδήγησαν στην Ασφάλεια Κατερίνης παρόλο που τους είχε δείξει την ταυτότητά της.
«Όταν σηκώθηκα να διαμαρτυρηθώ ένας κύριος με τραβούσε και μου έλεγε κάτσε κάτω. Εγώ του είπα ότι δεν έχω λόγω να κάτσω. Ένας πολίτης με πήγε στην είσοδο της αίθουσας και εκεί η ασφάλεια με κατέβασε στο ισόγειο και μου ζήτησε την ταυτότητά μου. Τους την έδωσα και μου είπαν ότι θα πρέπει να πάμε στο αστυνομικό τμήμα για ταυτοποίηση στοιχείων. Αν και τους είχα δώσει την ταυτότητά μου επειδή δεν είχα τίποτε να κρύψω πήγα στο αστυνομικό τμήμα».
Όπως εξηγεί, το προσύμφωνο της συμφωνίας είναι άκυρο και επισημαίνει ότι οι διαμαρτυρίες για τη Μακεδονία θα συνεχιστούν. «Το προσύμφωνο είναι άκυρο από πολλές απόψεις. Θα έπρεπε να είχε αλλάξει το Σύνταγμα στα Σκόπια αλλά δεν έχει αλλάξει. Επίσης δεν νοείται να υπάρχει ένα τέτοιο εθνικό ζήτημα και να μην γίνεται δημοψήφισμα από το λαό. Δεν νοείται να περνάει εθνικό ζήτημα με 151 ψήφους από την Βουλή, θα έπρεπε να είναι από 180 και πάνω επομένως το προσύμφωνο είναι άκυρο και δεν μπορούν να μας το επιβάλλουν. Και αυτό που λένε ότι τώρα που υπογράφτηκε δεν αλλάζει τίποτε είναι λάθος».
Η 19χρονη Μαριάννα η οποία είναι φοιτήτρια στο τμήμα Ηλεκτρολόγων μηχανικών στο ΤΕΙ Λάρισας έχει απάντηση και σε όσους χαρακτηρίζουν «φασίστες» τους Έλληνες που διαμαρτύρονται για το Μακεδονικό: « Οι Τούρκοι έχουν δικαίωμα να αγαπούν τη χώρα τους, οι Γερμανοί έχουν δικαίωμα να αγαπούν τη Γερμανία. Όταν ο Έλληνας αγαπά την Ελλάδα είναι φασίστας. Αν είναι δυνατόν το να αγαπώ τη χώρα μου χωρίς να μισώ τις άλλες χώρες ή τους ξένους να χαρακτηρίζεται φασισμός. Είμαστε πατριώτες. Αγαπάμε την πατρίδα μας και τις άλλες χώρες. Από πότε είναι πρόβλημα αυτό; Δεν μισώ τους μετανάστες, εμένα ο πατέρας μου μετανάστης είναι εδώ και επτά χρόνια. Αγαπώ την πατρίδα μου και ήμουν σε όλα τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία» λέει και τονίζει ότι στις 10 Μαρτίου στις πέντε και μισή το απόγευμα θα βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη, σε ακόμα μία συγκέντρωση για τη Μακεδονία.
Η ίδια το μόνο που θα ήθελε είναι να υπάρχει μια κυβέρνηση που να αγαπά το λαό της και οι αποφάσεις που θα παίρνει να είναι για το καλό του λαού. Όσον αφορά στο προσωπικό της μέλλον η 19χρονη Μαριάννα θα ήθελε να ασκήσει το επάγγελμα της στην Ελλάδα και να μην αναγκαστεί να μεταναστεύσει όπως χιλιάδες άλλοι νέοι.