Συστάθηκε σε σώμα το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΜΚΕ (Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας), Βυζαντινή Θεσσαλονίκη.
Για τις θέσεις του επταμελούς Δ.Σ. της Βυζαντινής Θεσσαλονίκης, παμψηφεί εξελέγησαν:
Πρόεδρος: Παναγ. Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος
Α’ Αντιπρόεδρος: κ. Παντελής Φιλιππίδης, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Ε.Σ.Θ.), Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου, Παραγωγικότητας και Επιχειρηματικότητας Κεντρικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ο.Ε.Π.Ε.Κ.Α.Μ.Θ.) και Α’ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε)
Β’ Αντιπρόεδρος: κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της HELEXPO-ΔΕΘ
Γενική Γραμματέας: κα. Ζαχαρώ (Χαρά) Παπαδοπούλου, Δ/ντρια του Κέντρου Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου (Κ.Α.ΕΛ.Ε.) για την Κεντρική Ανατολική Μακεδονία και Θράκη της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.) & Γ.Γ. του Συνδέσμου Γυναικών Επιχειρηματιών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε)
Ταμίας: κα. Μαρία Χαραλαμπίδου, Επιχειρηματίας & Μέλος του Δ.Σ. του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Ε.Β.Ε.Θ.) & Ταμίας του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Ε.Σ.Θ.)
Α’ Μέλος: Θεοφ. Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, Ηγούμενος της Ιεράς Βασιλικής Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων
Β’ Μέλος: κα. Αγγελική Δεληκάρη, Επίκουρος Καθηγήτρια της Μεσαιωνικής Ιστορίας των Σλαβικών Λαών, του Τμ. Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ, Μέλος του Δ.Σ. της Ετ. Μακεδονικών Σπουδών & Επιστημονική Δ/ντρια του Κέντρου Μελέτης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Κυρίλλου και Μεθοδίου
Η ανάδειξη της Βυζαντινής φυσιογνωμίας της Θεσσαλονίκης ως στοιχείου πολιτισμού, παράδοσης, ιστορίας και μνήμης, και η αξιοποίηση της ως ουσιαστικού πόρου αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης, αποτελεί βασικό μέλημα του νεοσύστατου φορέα που καλείται ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και φιλοδοξεί μέσα από δράσεις που θα στοχεύουν κυρίως στην σύγχρονη πολιτιστική δημιουργία, να προκαλέσει μια ιδιαίτερη αναπτυξιακή δυναμική για εκείνες τις χώρες που μοιράζονται, με κάποιον τρόπο, μια κοινή διαδρομή σε ένα Βυζαντινό οδοιπορικό.
Η ολοκλήρωση του διεθνούς διαγωνισμού, ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΣΑΓΗΝΗ – BΥZANTINE CHARM, για Κόσμημα εμπνευσμένο από το Βυζάντιο, το οποίο θα διακινηθεί και θα προβληθεί με τη λογική ενός σύγχρονου έργου τέχνης που θα συμβάλλει στην εξωστρέφεια της Θεσσαλονίκης, και η διοργάνωση του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου Βυζαντινών Σπουδών, που για το 2019, θα έχει ως θέμα: ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, εντάσσονται στις οργανωτικές προτεραιότητες αυτού του Δ.Σ. για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Ωστόσο, με ιδιαίτερη ένταση προγραμματίζεται να κινηθεί η προσπάθεια που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη για την σύσταση του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΠΟΛΕΩΝ.
Το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων της ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για το τρέχον έτος, πρόκειται να ολοκληρωθεί και δημοσιοποιηθεί εντός του Μαρτίου.