Η μνήμη του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας εορτάστηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας στον φερώνυμο Ιερό Ναό Του.
Την παραμονή της εορτής 5 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η υποδοχή τμήματος Τιμίου Ξύλου το οποίο μεταφέρθηκε από την Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού Σάμου. Το τίμιο Ξύλο μετέφερε ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Αρχιμανδρίτης Μακάριος και το υποδέχθηκαν στην είσοδο του Ναού ο Στρ. Ιερέας του ΝΣ ο Διοικητής του ΝΣ, Αξιωματικοί, η Δήμαρχος Σαλαμίνας και ευλαβείς προσκυνητές. Στη συνέχεια ακολούθησε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία και Θείο κήρυγμα.
Την Κυριώνυμη ημέρα 6 Δεκεμβρίου τελέσθηκε ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προικοννήσου κ. Ιωσήφ.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη μεγάλη μορφή του Αγίου Νικολάου και στη σχέση του με το Πολεμικό Ναυτικό και τους αγώνες που δόθηκαν στο παρελθόν.
Στην αντιφώνησή του ο Στρατιωτικός Ιερέας Αρχιμανδρίτης Αλεξίος Ιστρατόγλου Ανχης (ΣΙ) ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Προικοννήσου κ. Ιωσήφ για την παρουσία του στο Ναό του Ναυστάθμου που για 3η συνεχή χρονιά συμμετέχει στους εορτασμούς επίσης ευχαρίστησε τον ηγούμενο της Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού και στο πρόσωπό του τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας Κο Ευσέβιο καθώς επίσης και τον Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνας Κο Κωνσταντίνο που επέτρεψαν και έδωσαν την ευχή τους για την μεταφορά του Τιμίου Σταυρού στις εορταστικές εκδηλώσεις του Αγίου Νικολάου στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας. Τέλος ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν και βοήθησαν στη διοργάνωση της πανηγύρεως.
Στο τέλος ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου.
Τιμές απεδώθησαν από την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, άγημα του ΠΝ και με συριγμούς των πολεμικών πλοίων των ορμούντων στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας.
Στις Ιερές Ακολουθίες συμμετείχαν, Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Ναύτες και πολιτικό προσωπικό που υπηρετεί στο Αρχηγείο Στόλου και στο Ναύσταθμο αλλά και κάτοικοι της νήσου Σαλαμίνας.