Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης
Τους εμπνευστές της κίνησης της Γερμανίας “Βοήθεια για τα παιδιά στην Eλλάδα” τίμησε το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Η τιμητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Συνοδικό Μέγαρο, παρουσία του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου Επισκόπου Διαυλείας κ. Γαβριήλ, του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, του Γενικού Διευθυντή της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης της Αρχιεπισκοπής “Αποστολή” κ. Κωστή Δήμτσα κληρικών και λαϊκών συνεργατών του προγράμματος.
Την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξε ο πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Μάξιμος Παπαγιάννης ευχαριστώντας όλους όσους συμμετέχουν στην κίνηση αυτή, ενώ υπογράμμισε πως “πρόκειται για ένα πρόγραμμα μέσω του οποίου παρέχονται αρκετά τρόφιμα, για να ζήσουν πολύτεκνες οικογένειες. Μία πρωτοβουλία που έχει σχεδιαστεί από την φιλανθρωπική οργάνωση “Αποστολή”.
Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος απέδωσε πιττάκιο και τιμητικό μετάλλιο πρώτης τάξεως στο όνομα του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στον π. Απόστολο Μαλαμούση, στον Dr Ludger Hermeler και στον κ. Σταύρο Κωνσταντινίδη, οι οποίοι είναι οι εμπνευστές και δημιουργοί της κίνησης “Βοήθεια και τρόφιμα για τα παιδιά της Ελλάδας”, που δραστηριοποιείται στην Γερμανία.
Το τιμητικό μετάλλιο πρώτης τάξεως Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου δίδεται σε ανθρώπους που στηρίζουν το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τους δημιουργούς της κίνησης για την στήριξη και τη βοήθειά τους και τόνισε “μέσα στο δικό μας ευχαριστώ είναι και τα χιλιάδες ευχαριστώ των παιδιών και των οικογενειών που ευεργετούνται από αυτό το πρόγραμμα”.
Αμέσως μετά ο Υπουργός Εσωτερικών ευχαρίστησε τους συνεργάτες της πρωτοβουλίας αυτής, ενώ αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος και τόνισε πως “στην Γερμανία αναγνώρισαν την Εκκλησία ως τον πιο αξιόπιστο φορέα παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους Έλληνες που σήμερα δοκιμάζονται”.