Υλικά
1 κιλό καλαμάρια φρέσκα ή κατεψυγμένα
250 γρ. αλεύρι
Λάδι
1-2 λεμόνια
Εκτέλεση
Αφαιρούμε το εσωτερικό τους και πετάμε το διαφανές μακρόστενο κόκαλο και τα μάτια τους.
Άν τα καλαμάρια είναι μεγάλα, τα κόβουμε σε κομματάκια.
Τα βάζουμε σε ένα σουροτήρι να στραγγίξουν.
Σε ένα πιάτο ρίχνουμε το αλεύρι.
Βάζουμε αρκετό λάδι σε μια κατσαρόλα ή σε ένα βαθύ τηγάνι να κάψει.
Τα καλαμάρια πρέπει να καλύπτονται με το λάδι.
Σε ένα πιάτο ρίχνουμε το αλεύρι και τα αλευρώνουμε.
Όταν κάψει το λάδι στη κατσαρόλα/τηγάνι, ρίχνουμε τα καλαμάρια και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
Αφού ροδίσουν, τα γυρνάμε με μια πιρούνα και τα βγάζουμε.
Τα καλαμάρια δεν θέλουν πολύ τηγάνισμα γιατί σκληραίνουν, γι΄αυτό τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι για να ροδίσουν αμέσως.
Όταν τα βγάλουμε τα ρίχνουμε σε μια πιατέλα όπου έχουμε βάλει διπλό χαρτί κουζίνας ώστε να αποροφήσει το λάδι. Ρίχνουμε όσο λεμόνι θέλουμε και τα τρώμε ζεστά.