Ρυζόκηπος
Υλικά:
· 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
· 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
· 5 μικρά κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες
· 1 κόκκινη πιπεριά, τεμαχισμένη
· 1 πράσινη πιπεριά, τεμαχισμένη
· 2 μελιτζάνες, κομμένες σε μικρούς κύβους
· 250 γρ. ολόκληρα μανιτάρια, χωρίς το κοτσάνι
· 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
· 400 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια κονσέρβας
· 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
· 1 κουταλιά ξηρό βασιλικό
· ½ κιλό ρύζι Καρολίνα
· αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα σωτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, τις μελιτζάνες και τα μανιτάρια, ώσπου να μαραθούν. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα ντοματάκια, το σκόρδο, τον βασιλικό και 1 λιτρό καυτό νερό. Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε σιγανή φωτιά, ώσπου να μαλακώσει και να σωθούν τα υγρά.
6 μερίδες
από την Μοναστηριακή Κουζίνα