Μεγάλη απήχηση για μια φορά ακόμα είχαν στο λαό τα άρθρα και οι δηλώσεις του Γέροντα Νεκταρίου Μουλατσιώτη, που έκανε για το δημοψήφισμα και για το κλείσιμο των τραπεζών.
Σχεδόν όλα τα εκκλησιαστικά site αναδημοσίευσαν τα όσα είπε ο Γέροντας Νεκτάριος για τα τεκταινόμενα, η δε αναγνωσιμότητα των δηλώσεών του ήταν στα πλέον δημοφιλή κείμενα.
Τούτο μαρτυρεί τον σεβασμό, την αγάπη και την εκτίμηση που τρέφει ο πιστός λαός μας προς το σεβαστό πρόσωπο του Γέροντα Νεκτάριο.
Δεν είναι όμως και η πρώτη φορά που ξένα εκκλησιαστικά – ειδησεογραφικά site, blogs και τηλεοπτικά κανάλια, αναμεταδίδουν τις εκκλησιαστικές απόψεις και θέσεις που εκφράζει ο Γέροντας Νεκτάριος επί διαφόρων θεμάτων. Αποτελεί για το Μοναστήρι τιμή, το ότι βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε ξένες γλώσσες και χαίρει ο Γέροντας Νεκτάριος εκτιμήσεως στη Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία και στη Ρωσία.
Πρόσφατη απόδειξη της εκτιμήσεως που χαίρει και από πιστούς ξένων χωρών, είναι ότι οι τελευταίες του δηλώσεις για το δημοψήφισμα αναδημοσιεύτηκαν και στο μεγαλύτερο Ρωσικό Εκκλησιαστικό site