Είναι μια υπέροχη δροσιστική συνταγή για το καλοκαίρι…
Τι χρειαζόμαστε:
2-4 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες καθέτως
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (προτιμήστε χύμα)
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
1 κρεμμύδι ξερό
2 κουταλιές λάδι
1 ποτήρι μικρό κρασί
αλάτι
πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
Πώς το κάνουμε:
Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες καθέτως σε πάχος μέτριο. Τίς βάζουμε να ξεπικρίσουν για περίπου 30΄σε αλατόνερο. Μόλις ξεπικρίσουν, τις βγάζουμε από το νέρο και τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Κατα την προτίμηση μας τις τηγανίζουμε ή τις ψήνουμε στο γκρίλ.
Μέχρι να ψηθούν οι μελιτζάνες, ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε το λάδι σ’ ένα τηγάνι και όταν κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σωτάρουμε για περίπου 3 λεπτά, σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα, την ζάχαρη,αλάτι και πιπέρι κατά την βουλησή μας.
Αφήνουμε την σάλτσα για 15-20΄, δοκιμάζουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Εαν οι μελιτζάνες είναι έτοιμες, λαδώνουμε ένα ταψι και τοποθετούμε τις μελιτζάνες διπλά – δίπλα. Πάνω από κάθε φέτα τοποθετούμε σάλτσα. Μόλις τελειώσουμε τοποθετούμε και το γιαούρτι μας πάνω από κάθε φέτα.
Τέλος τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200c για 20-25΄.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τρώγεται ζεστό ή κρύο. Συνοδεύεται απο σάλάτα εποχής. Γίνεται και με όποιο άλλο λαχανικό θέλετε.