Το Σάββατο 124 Απριλίου 50μελής ομάδα προσκυνητών με καταγωγή ως επί το πλείστον από την Κρήτη και ερχόμενοι από την Αμερική όπου διαμένουν, με συνοδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρεθύμνησ και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου επισκέφθηκαν το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.
Την εκλεκτήν προσκυνηματικήν ομάδα ταύτην εδέχθη η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά Πατέρων Αγιοταφιτών.
Τόσον ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης κ. Ευγένιος, όσον και ο Πρόεδρος των Αρχόντων, Άρχων Ευταξίας κ. John Manos, προσεφώνησαν τον Μακαριώτατον και εξέφρασαν την χαράν αυτών επί τη εκπληρώσει της επιθυμίας αυτών, να επισκεφθούν την Αγίαν Γην και δη τον Πανάγιον και Ζωοδόχον Τάφον του Κυρίου και να λάβουν την ευλογίαν να λειτουργήσουν και να αγιασθούν και επέδωσαν Αυτώ δώρα της αγάπης, της εκτιμήσεως και του σεβασμού αυτών, Κρητικής τέχνης και πίνακα της ιστορικής Μονής Αρκαδίου.
Ευχαριστών ο Μακαριώτατος, ηυχήθη εις τους προσκυνητάς της ομάδος ταύτης και εχαρακτήρισεν αυτούς ευλογημένους, διότι επεσκέφθησαν τους Αγίους Τόπους και δη τον Φρικτόν Γολγοθάν και τον Πανάγιον Τάφον και ηγιάσθησαν εκ της αγιότητος της μεταδοθείσης αυτοίς εκ του σαρκωθέντος, σταυρωθέντος και αναστάντος Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, του ποτίσαντος την γην ταύτην διά του τιμίου σταυρικού αίματος Αυτού.
Ο Μακαριώτατος εν τέλει εξέφρασε την χαράν Αυτού επί τοις λόγοις της προσφωνήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης κ. Ευγενίου και των «Αρχόντων» του Οικουμενικού Πατριαρχείου εις Αμερικήν, το οποίον είναι το σημείον αναφοράς του γένους ημών.
Επί τούτοις ο Μακαριώτατος απένειμε τω Σεβασμιωτάτω Μητροπολίτη Ρεθύμνης και τοις προσκυνηταίς τα δώρα της αγάπης Αυτού.