Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Σταυρούπολης ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ .Βαρνάβας την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014.
Ο π.Ιερόθεος Τομπούλογλου,μέσα σε κλίμα πανηγυρικό, επεσήμανε την ανόθευτη πίστη των Πατέρων, η οποία ήταν εμπειρική και όχι στοχαστική.Με αυτόν τον τρόπο νίκησαν όλοι οι Άγιοι και οι απόστολοι,ζώντας την κατά Χριστόν ζωή .Στη συνέχεια, φωτίζοντας το πρόσωπο του Αγίου Σπυρίδωνος,Επισκόπου Τριμυθούντος υπογράμμισε τα εξής: « Ο Άγιος Σπυρίδων συμμετείχε στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο που συνεκλήθη στη Νίκαια της Βιθυνίας το 325μ.Χ. Σε αυτήν ο Άρειος και οι οπαδοί του στρέφονταν κατά της θεότητος του Χριστού.
Τότε ο Άγιος ,απλός και ταπεινός επίσκοπος, θέλοντας να αποδείξει την Τριαδικότητα του Θεού πήρε στα χέρια του ένα κεραμίδι. Κάνοντας το σημείο του Σταυρού, σταύρωσε το κεραμίδι με τα λόγια: «Εις το όνομα του Πατρός», και από το κεραμίδι βγήκε φλόγα, «Και του Υιού», και από το κεραμίδι έσταξε νερό, «Και του Αγίου Πνεύματος»,και στο χέρι του έμεινε το χώμα. Τότε ο Άγιος είπε: Το χώμα, το νερό και η φωτιά έκαναν ένα κεραμίδι.Το ίδιο συμβαίνει και με την Αγία Τριάδα».
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος μαζί με πλήθος πιστών ανέβηκαν στο επάνω μέρος του Ναού για να δουν την πρόοδο των εργασιών