Επιμέλεια: Θοδωρής Κουνάδης
Το Α’ Γυμνάσιο Γρεβενών επισκέφτηκε ο Μητροπολίτης της πόλης, Δαβίδ, προσπαθώντας να έρθει σε επικοινωνία με τα νέα παιδιά. Και τα κατάφερε με μία απολαυστική ομιλία, μιλώντας στη γλώσσα των μαθητών.Μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Γρεβενών τόνισε πως “η μαγκιά είναι να είστε ο εαυτός σας”, σημειώνοντας “χαρείτε τη ζωή σας σωστά, με αξίες και αρχές”.
Στο ξεκίνημα υπογράμμισε πως “ήρθα να επικοινωνήσω με τα δικά μου παιδιά, τους δικούς μου ανθρώπους και θέλω να με νοιώθετε δικό σας”, ενώ λίγο αργότερα είπε: “Πολύ σας πάω έτσι όπως είστε και σας αγαπάω”.
“Είμαι 56 χρονών, είμαι… Λέων και Αρειανός”
Κάποια στιγμή ο Μητροπολίτης Γρεβενών μίλησε για τον εαυτό του, με τα παιδιά να του ζητούν να τους πει τι ομάδα είναι. Δεν τους χάλασε το χατίρι… δίνοντας ρεσιτάλ:
“Είμαι Άρης! Γιατί να είμαι Παοκτζής, επειδή φοράω μαύρα; Ηρακλής; Γεροντοκόρη; Να είμαι ομάδα από την Αθήνα; Χαθήκαν οι δικές μας για να είμαι με τους χαμουτζήδες; Είμαι με τον Θεό του Πολέμου, κάναμε μια βόλτα στη Β’ Εθνική αλλά τι έγινε; Τι πειράζει; Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα’ ναι”.
Δείτε τον απολαυστικό “οπαδικό” διάλογο με τα παιδιά: