Συνέντευξη στη Στέλλα Μεϊμάρη
Ο πρόεδρος του κόμματος “Κοινωνία” στο “Αγιορείτικο Βήμα”
Σε μια συνέντευξη – ποταμό, ο κ. Μιχάλης Ηλιάδης αναλύει τις θέσεις της πολιτικής παράταξης “συνεχιστών του Καποδίστρια” για θέματα επικαιρότητας όπως η οικονομική κρίση, οι επερχόμενες εκλογές, η ανέγερση τεμένους στην Αθήνα, καθώς και πολλά άλλα εθνικά θέματα και ζητήματα ορθοδοξίας.
– Ποιες είναι οι προτάσεις της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» για την έξοδο της χώρας μας από την οικονομική κρίση;
Η οικονομική κρίση που βιώνουμε έχει πνευματικά αίτια και είναι απόρροια των πολιτικών που εφαρμόζουν τα κόμματα που λυμαίνονται την Πατρίδα μας επί δεκαετίες. Αυτοί οι πολιτικοί επέλεξαν, πειθαρχώντας στις εντολές που πήραν από το εξωτερικό, να σώσουν τις τράπεζες βουλιάζοντας την Ελλάδα. Όμως, η Χώρα που ανέπτυξε τον μεγαλύτερο πολιτισμό ανά τους αιώνες δεν μπορεί να χρεοκοπήσει. Δεν μπορεί να χρεοκοπήσει η Ελλάδα με την γεωγραφική της θέση, τον πολυποίκιλο πλούτο της και το υψηλότατο επιστημονικό προσωπικό που διαθέτει, εδώ και στο εξωτερικό.
Αυτό που απαιτείται σήμερα, είναι μία επανάσταση συνειδήσεων. Να επαναπροσδιορίσουμε τις αρχές και τις αξίες μας, να ξαναβρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα σαν Ορθόδοξοι Έλληνες.
Όσον αφορά στην οικονομία, η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» έχει συγκεκριμένο σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης που βασίζεται στο Εθνικό μας νόμισμα και στην Εθνικοποίηση της ΤτΕ. Έτσι θα έχουμε τη δυνατότητα χρηματοδότησης σε πρώτη φάση των Δημοσίων επενδύσεων, αλλά και του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας. Με τον τρόπο αυτό ξεκινά άμεσα η μείωση της ανεργίας, αλλά και τα οφέλη από τις αυξημένες εξαγωγές των γεωργικών προϊόντων και τον επίσης αυξημένο τουρισμό, λόγω της υποτίμησης του νομίσματος.
Είναι απαραίτητη η τροποποίηση του φορολογικού συστήματος και ένα σταθερό νομοθετικό πλαίσιο ανάπτυξης που θα ελκύσει νέους επενδυτές και θα δώσει τη δυνατότητα επαναλειτουργίας της Ελληνικής οικονομίας.
– Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η πορεία του κόμματος σας στις επερχόμενες εκλογές;
Η Παράταξης μας παραμένει σταθερή στις Αρχές και στις Αξίες που έθεσε από την ίδρυσή της, προσπαθεί να διατηρήσει αναλλοίωτο το όραμά της, το όραμα της Ρωμηοσύνης. Γι’ αυτό δεν παρασύρθηκε από τις σειρήνες των ευκαιριακών συνεργασιών με στενά εκλογικούς στόχους, πράγμα πολύ συνηθισμένο σήμερα. Οι εκλογές είναι απλά ένας σταθμός στην πορεία μας, στην πορεία να αναδείξουμε την δική μας, την Ελληνική πολιτική, που στηρίζεται στην Παράδοση και στην ιδιοπροσωπία του Έλληνα. Την πολιτική που επιμελώς «ξεχάστηκε» από τους πολιτικούς μας μετά τη δολοφονία του Καποδίστρια.
Η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» δεν έχει πρόβλημα στο να πείσει τους ανθρώπους , αλλά έχει μεγάλη έλλειψη δυνατότητας να γνωστοποιήσει στον Ελληνικό λαό τις απόψεις της, μιας και βρίσκεται αποκλεισμένη από τα Μέσα Ενημέρωσης πανελλήνιας εμβέλειας. Η Παράταξή μας δεν έχει κρυφούς χορηγούς, συντηρείται δε αποκλειστικά από τις εισφορές και την εθελοντική προσφορά εργασίας των μελών της. Πολεμάμε δηλαδή με λιανοντούφεκα απέναντι στα …πυρηνικά(!) όπλα των ΜΜΕ. Εμείς προσεγγίζουμε τους ανθρώπους πόρτα-πόρτα, και μεταδίδουμε το όραμα της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» στόμα με στόμα όπως μετέδιδαν οι Φιλικοί το όραμα και τον σχεδιασμό της Φιλικής Εταιρείας. Είμαι βέβαιος ότι η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» θα ανεβάσει τα ποσοστά της στις εκλογές που έρχονται.
– Η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» έχει τοποθετηθεί ανοικτά, λέγοντας «Όχι» στην ίδρυση πανεπιστημιακού τμήματος ισλαμικών σπουδών. Θα θέλατε να μας δικαιολογήσετε αυτή τη θέση σας;
Για τις ανάγκες της μουσουλμανικής μειονότητας Θράκης υπάρχουν ήδη δύο ιεροσπουδαστήρια και φέτος για πρώτη φορά διδάσκεται το Κοράνιο στα Δημόσια σχολεία σε όσους μουσουλμάνους μαθητές το επιθυμούν.
Το να προβληθεί το Κοράνιο από τα Πανεπιστήμια μιας χώρας, η οποία έχει πληρώσει πολλάκις βαρύ φόρο αίματος από τους πιστούς του Κορανίου, είναι πρόκληση. Είναι πρόκληση στην ιστορία, στον πολιτισμό και στην ευσέβεια του λαού μας. Θέλουν με χρήματα του Ελληνικού λαού να δημιουργήσουν τμήμα Ισλαμικών Σπουδών. Να πληρώνει, δηλαδή, ο λαός μας για να κηρύττουν οι Μουσουλμάνοι τον φανατισμό, τη βία, τη μισαλλοδοξία, τον εξευτελισμό της γυναίκας και τόσα άλλα. Με ένα λόγο, δεν θα ήταν ο ορισμός του κρετινισμού ή του αμοραλισμού αν συνευδοκούσαμε να δημιουργηθεί στην Χώρα του απόλυτου Πολιτισμού, στην Ελλάδα μας, ένα Ισλαμικό Κέντρο που θα καθυβρίζει και θα προσπαθεί συνεχώς να γκρεμίσει ό,τι ιερό και υπέροχο μας έχει χαρίσει ο ειρηνικός Ορθόδοξος Πολιτισμός μας;
– Ποια είναι η γνώμη σας για την ανέγερση τεμένους στην Ελλάδα;
Είμαστε αντίθετοι. Δεν μπορούμε σε αυτούς που είναι προσκολλημένοι σε βάρβαρες διακηρύξεις και προσφέρουν εδώ και αιώνες σφαγή στους Χριστιανούς να τους δίνουμε εμείς τζαμί. Άλλωστε, μόνο στην Αθήνα υπάρχουν γύρω στα 80 τζαμιά για τις ανάγκες των μουσουλμάνων. Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε μόνο με την προϋπόθεση της επαναλειτουργίας της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη και φυσικά με άλλους όρους.
– Πως κρίνετε την επιχειρούμενη κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών από τα σχολεία, καθώς και την κατάργηση της αργίας της Κυριακής;
Η Ορθοδοξία είναι τρόπος ζωής και είναι η χορηγός της πνευματικής και ψυχικής υγείας στους ανθρώπους. Συνεπώς, όταν ο άνθρωπος γίνει συνειδητός Ορθόδοξος Χριστιανός, τότε θα γίνει και ώριμος, πνευματικά σκεπτόμενος πολίτης. Αυτά αποτελούν εμπόδιο στην πολιτική της ομογενοποίησης των λαών και στην μετατροπή τους σε άβουλους καταναλωτές και ηδονοθήρες, όπως επιδιώκει η Παγκοσμιοποίηση . Η Ορθοδοξία, λοιπόν, μπαίνει στο στόχαστρο της Νέας Τάξης Πραγμάτων και πρέπει να εξαφανιστεί.
Η κυρίαρχη άποψη, την οποία διακηρύττουν οι δικοί μας πολιτικοί, οι οποίοι συνήθως είναι θαμώνες λεσχών και μασονικών στοών ή άθεοι, είναι ότι η Ορθοδοξία αποτελεί μία φολκλορική παράδοση. Στην πράξη η άποψη αυτή μεταφράζεται σε ξήλωμα του Ορθοδόξου φρονήματος του λαού μας μεθοδικά και προγραμματισμένα και εκεί εντάσσεται τόσο η ουσιαστική κατάργηση της υποχρεωτικής διδασκαλίας των Θρησκευτικών στα σχολεία, όσο και η κατάργηση της αργίας της Κυριακής. Και έπεται συνέχεια…
– Έχετε επισκεφτεί το Άγιο Όρος; Kαι αν ναι, τι ήταν αυτό που σας εντυπωσίασε περισσότερο;
Έχω βρεθεί πολλές φορές για προσκύνημα στο Άγιο Όρος. Το περιβόλι της Παναγίας είναι το λίκνο της Ορθόδοξου Παραδόσεώς μας, ένας μοναδικός τόπος μετανοίας, επιγνώσεως και προσευχής. Πραγματικά εντυπωσιάζει η ξεχωριστή ομορφιά των δασών και του Άθωνα, στον οποίο έχω αξιωθεί να ανεβώ. Όμως ο τρόπος ζωής των μοναχών και η δυνατότητα που έχει ένας προσκυνητής να συμμετάσχει έστω και για λίγο σε αυτή την ζωή, είναι μία μοναδική βιωματική εμπειρία αλλά και παρόρμηση να βάλουμε αρχή μιας πιο συνειδητής πνευματικής ζωής.